LÉPJEN BE ÖN IS A MÉTAKŐRBE!
Get Adobe Flash player

Kötelező lesz a kamarai tagság 2012-től

2012-től kötelezővé válik a kamarai tagság minden egyéni vállalkozó és gazdasági társaság számára.

Mennyi lesz a fizetendő kamarai hozzájárulás?

A gazdasági társaságok a cégbejegyzést, az egyéni vállalkozók a nyilvántartásba vételt követő 5 munkanapon belül kötelesek a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaránál, a kamarai nyilvántartásba történő bejegyzésüket kérni. Ez alól a mezőgazdasági és erdőgazdálkodási főtevékenységet végző gazdasági társaságok és egyéni vállalkozók mentesülnek.

A kamarai nyilvántartásba történő bejegyzés feltétele az adatlap papír vagy elektronikus úton történő benyújtásán kívül, a kamarai hozzájárulás megfizetése.

Amennyiben a gazdálkodó nem jelentkezik be és nem fizeti meg a hozzájárulást, abban az esetben egy sikertelen felszólítást követően a kamara nyilvántartásba veszi a szervezetet és intézkedik a kamarai hozzájárulás behajtásáról. Azt az állami adóhatóság adók módjára hajtja be.

A szervezet adataiban történő változást, vagy törlést is 5 munkanapon belül kell a kamarának bejelenteni. Ezért külön díjat nem kell fizetni.

A kamarai hozzájárulás éves összege 5.000 Ft, amelyet a tárgyév március 31.-ig kell megfizetni. Ezen összeg levonható a fizetendő éves tagdíj összegéből.

Az éves tagdíj mértéke a tárgyévet megelőző évi iparűzési adóalap 0,6 ezreléke.

A 2011-ben már működő gazdasági társaságok és egyéni vállalkozók 2012. február 29.-ig kötelesek a kamarai nyilvántartásba felvetetni magukat.

A kamarák 2012. június 1.-től kötelesek nyilvánosságra hozni a gazdálkodó szervezetek adatait.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel e-mail címével...

Adja meg e-mail címét, hogy feliratkozzon a blogra és értesítést kapjon az új üzenetekről e-mailben.